Verbouwing winkelcentrum de Gaarde gaat definitief door

Blauwdruk Investeringen, de nieuwe eigenaar van winkelcentrum de Gaarde in Batau Zuid mag definitief aan de slag om het winkelcentrum aan de Walnootgaarde te vernieuwen. Het plan, dat is aangeboden door de nieuwe eigenaar, zal zorgen voor een flinke kwaliteitsimpuls voor de wijk. Het plan betreft enkel de begane grond omdat de bovenverdieping uit koopappartementen bestaat.

Effecten van het plan
Het centrum wordt op de begane grond aan de buitenzijde gemoderniseerd en de JUMBO supermarkt wordt vergroot. Het chinees restaurant zal verdwijnen. Intern worden de bergingen verplaatst.

Om de verkeersveiligheid te vergroten en een aantal parkeerplaatsen te kunnen toevoegen (zes stuks) wordt de laad- en loszone voor het vrachtverkeer verplaatst van de noordzijde naar de oostzijde van het winkelcentrum. Daardoor wordt een onveilige verkeerssituatie opgelost. Tot op heden moest het laden en lossen op de Walnootgaarde plaatsvinden waarbij de vrachtwagen vanaf de Batauweg achteruit de Walnootgaarde in moet steken. Dit wordt met het nieuwe plan sterk verbeterd. De vrachtwagen rijdt vooruit de Moerbeigaarde in en vooruit de Moerbeigaarde weer uit. Om dit allemaal goed te regelen wordt de nieuwe laad- en loszone volledig op kosten van de initiatiefnemer aangelegd. De gemeente heeft hierover goede contractuele afspreken gemaakt.

Als gevolg van het nieuwe plan is JUMBO nu genegen een nieuw langdurig huurcontract aan te gaan. Het maakt het winkelcentrum toekomstbestendig. Daarmee draagt dit plan bij aan het in stand houden van de kwaliteit van de buurt- en wijkwinkelcentra als sociaal hart van de buurt. Een belangrijk uitgangspunt van de gemeentelijke Winkelvisie.

Het college heeft 11 mei jl. positief besloten op de plannen van Blauwdruk Investeringen waardoor, als de benodigde vergunningen onherroepelijk zijn, na de zomer gestart kan worden met de werkzaamheden. De bewoners zijn blij, omdat naast de upgrade van de wijk ook een oplossing is gevonden voor het laden en lossen en dat met dit plan de toekomst van het winkelcentrum weer gegarandeerd is. Aan de nieuwe eigenaar van het winkelcentrum is meegegeven dat hij actief de buurt dient te blijven informeren over de voortgang.

One thought on “Verbouwing winkelcentrum de Gaarde gaat definitief door

  1. Ton

    De slechtste patatzaak blijft zitten en de beste chinees gaat weg… Kan wel janken…!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren