Verbijsterd

Koninginnedag. Mooi weer, lekker vrij. Voor mij het moment voor een mooie fietstocht. Heerlijk je hoofd leegmaken langs de Vecht. Overal feest, muziek en dan weer stilte. Het ritme van fietsen helpt je om je gedachten weer eens te ordenen. Waar ben je mee bezig, hoe ga je dingen aanpakken. Een hoofd staat niet stil, net als een fiets. Stilstaan is omvallen. Gelukkig is er af en toe is er een bruggetje dicht, tijd om de zadelpijn wat te verlichten.Thuis ligt er nog een dikke envelop te wachten met "dingen om iets van te vinden", maar die blijft mooi dicht (al heb ik wel even gespiekt). Dat komt vrijdag wel.Onderweg naar huis geen radio in de auto aan, thuis geen teletekst. Gewoon even geen wereldnieuws. Lekker in de tuin, biertje, rust. Dan komt mijn zoon thuis, van de vrijmarkt. Roept iets over "koningin" en "aanslag". Ik zet de tv aan, doorlopend Journaal, teletekst. Hoe kan het? Wat bezielt een mens? Keer op keer zie ik de beelden, hoor de verhalen. Dit kan toch niet waar zijn? Het is wel waar. Uren zit ik voor de tv. De adem stokt in de keel. Ik zie een klein, heel verdrietig meisje; een oranjecomité dat zo hard gewerkt heeft, een burgemeester die ineens crisismanager is. Ik luister met bewondering en respect naar de Koningin die in staat is haar verdriet te delen en mensen te bemoedigen. Een geweldige vrouw, wat een kracht.Vandaag moet, gaat Nederland weer verder. De bezoekers in Apeldoorn die steeds weer die beelden zien. De Koningin en haar gezin op wie het gemunt was. De politie en andere hulpverleners die mensen hebben verzorgd of niet meer konden helpen. De familie en bekenden van de dader: wat gaat er in hen om?Buiten schijnt de zon. Die trekt zich van al die narigheid niets aan, lijkt het. Of toch wel: die warmte doet goed. Goed dat er die warmte is. Warmte die ook mensen elkaar kunnen bieden, ook / juist in dit soort vreselijke dagen.
Solidariteit met elkaar. Het thema ook van onze 1 mei vieringen. En ook al zijn die terecht afgelast, juist die solidariteit mogen we elkaar juist vandaag tonen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!