Verbetering verkeerssituatie Dasseweide

Er komt één-richting verkeer op de Dasseweide om de verkeersoverlast aan te pakken. Sinds enkele jaren zijn alle speciaal onderwijs activiteiten in Nieuwegein geconcentreerd in de vernieuwde Evenaar. Daarnaast ligt een vestiging van het ROC met sinds kort de opleiding voor Defensie en Veiligheid. Dat heeft beide grote gevolgen gehad voor de omwonenden aan onder andere de Dasseweide. Het betreft onder andere verkeersoverlast van halende en brengende ouders van de Evenaar en van busvervoer van leerlingen van het ROC.

Dat was aanleiding voor Marianne Spalburg van de PvdA om vragen aan het college te stellen. “De verkeerssituatie en parkeermogelijkheden , met name rond breng- en haaltijden is onacceptabel” aldus Spalburg. “Daarom heb ik het college van Burgemeester en Wethouder gevraagd of ze bereid waren om in samenspraak met omwonenden verkeersmaatregelen te treffen op een zodanige wijze dat ook de parkeeroverlast verbeterd.”

Naar aanleiding van de PvdA vragen zijn er gesprekken geweest met omwonenden. Vanaf september, bij de start van het nieuwe schooljaar zal er op de Dasseweide één-richting verkeer zijn. Een resultaat waar de bewoners achter staan. De PvdA hoopt dat deze oplossing tot tevredenheid zal leiden bij alle betrokkenen en dat de kinderen weer veilig hun weg kunnen gaan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk