Vendex en Nieuwegein

Nu de media volstaan met sombere berichten over Vendex, rijst bij vele Nieuwegeiners en andere betrokkenen de vraag wat dat betekent voor de nieuwe Binnenstad. Hieronder leest u de reacties van de gemeente en van Corio op die vraag. In een reactie van de gemeente Nieuewegein kregen we het volgende te horen:

‘Bij de herontwikkeling van het centrum vormt een warenhuis een belangrijke trekker. Daarover zijn de gemeente en Corio het eens. Het is echter Corio (en niet de gemeente) die in onderhandeling is met Vendex over de invulling van de warenhuisformule. Uit het persbericht van VendexKBB blijkt dat de maatregelen die het Vendexconcern neemt voor de verbetering van de V&D-warenhuisformule, betrekking hebben op de bestaande vestigingen. In Nieuwegein gaat het om een nieuwe vestiging met een bijbehorend concept. Wethouder Van Linge is onverminderd optimistisch over de mogelijkheden van een warenhuis in Nieuwegein. Nieuwegein als vestigingsplaats met een ruim verzorgingsgebied en het herontwikkelde centrum blijven immers zeer interessant voor bedrijven zoals Vendex.’

Reactie van Corio

Corio bevestigt dat de huidige nieuwsberichten over Vendex geen effect hebben op de lopende onderhandelingen inzake Nieuwegein. De nieuwsberichten bevestigen dat Vendex intern de zaken op orde aan het brengen is. De vestigingen die gesloten gaan worden, zijn van een ander type dan het type vestiging dat in Nieuwegein is gepland.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk