Veiligheidsmaatregelen aan de Zuidstedeweg vanwege sloop kantoorpanden

De binnenstad van Nieuwegein die volop in ontwikkeling is en groeit. Er komen rond de 2000 nieuwe woningen bij, met een modern knooppunt voor tram en bus en meer ruimte voor groen. Zo wordt City meer en meer de plek waar je graag wil wonen, werken, winkelen en verblijven.

De komende maanden zal er veel gesloopt worden, de ontwikkelingen in City volgen elkaar in hoog tempo op. Zo worden onder andere kantoorpanden van Energy Building en Well Building aan de Weverstede gesloopt. Om dit veilig te laten gebeuren zijn er veiligheidsmaatregelen nodig, waaronder het afsluiten van rijbanen aan de Zuidstedeweg. In bovenstaande video legt omgevingsmanager Tilleke uit wat hier allemaal bij komt kijken.

Door de werkzaamheden verandert er veel in City West, er worden ook regelmatig fiets- en looproutes aangepast. Eerder deze zomer werd een deel van de Weverstede afgesloten. Deze straat verbond de woningen aan de Weverstede met de parkeerplaats op City West en met het OV. Om voetgangers buiten de openingstijden van Cityplaza niet om het winkelcentrum heen te laten lopen is er een tijdelijk voetpad aangelegd langs de trambaan. Deze loopt van de Weverstede naar de Passage. Zo zijn het openbaar vervoer en de parkeerplaats altijd goed bereikbaar.

Na de vernieuwing van de tramhalte zal er een definitief voet- en fietspad naast de trambaan worden aangelegd. Dat betekent dat fietsers vanaf dan niet meer door de parkeergarage hoeven te fietsen. Als alles volgens planning verloopt, is de sloop van de gebouwen begin 2022 klaar. 

Wat gaat er de komende tijd gebeuren?
De kantoorgebouwen Well Building en Energy Building staan aan de Weverstede, tussen de trambaanovergang en de Kapittelstede. Deze gebouwen worden na elkaar gesloopt. Aannemer Roseboom voert het sloopwerk uit. Tegelijkertijd wordt er in dit gebied gewerkt aan de vernieuwing van de ondergrondse kabels en leidingen en aan de verlegging van de trambaan. Uiteindelijk komen er in het Stationsgebied 467 nieuwe woningen, een nieuw modern knooppunt voor tram en bus en goede loop- en fietsroutes.

Wil je iets melden, of heb je een vraag of tip over dit project? Doe dat dan via de meldknop op deze pagina. Bij calamiteiten rondom de sloop, neem contact op met de uitvoerder van Roseboom via het noodnummer 06- 25 05 69 43.

Duurzaamheid
Aannemersbedrijf Roseboom is gestart met de voorbereidingen voor de sloop het Energy Building. Dit is het kantoorgebouw dat naast de trambaan staat. Zij halen het gebouw van binnen leeg en strippen het. Eerst worden de onderdelen weggehaald die kunnen worden hergebruikt.

De voorbereidingen voor de sloop van het naastgelegen kantoorgebouw Well Building zijn dan al gestart. Hier wordt verantwoord asbest verwijderd. En ook hier worden eerst de onderdelen weggehaald die kunnen worden hergebruikt. Daarna wordt het gebouw zelf gesloopt. Dit gebeurt nadat het Energy Building-gebouw is gesloopt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren