Veiligheid op wijkwegen

De fractie van de Partij van de Arbeid is verbaasd over hetgeen de coalitiepartijen overeen zijn gekomen over de toegestane snelheid op wijkontsluitingswegen. In onze bijdrage in het debat over het akkoord stelden wij al, dat “het college, met een tevreden VVD aan het stuur, door Nieuwegein scheurt”. Vijftig kilometer is, volgens de Partij van de Arbeid, een te hoge snelheid om de veiligheid van voetgangers en fietsers te garanderen.

Op grond van de verkiezingsprogramma’s van onder andere CDA en GroenLinks, de partijen waarmee de PvdA ook in de vorige periode kon zorgen voor een veilige snelheid op deze wegen, meent de PvdA dat er nog steeds een meerderheid in de raad is voor het handhaven van een snelheid van 30 kilometer op wijkontsluitingswegen.

Tot dusver heeft het college zich niet duidelijk uitgelaten over de strekking van hetgeen in het akkoord overeen is gekomen. De PvdA dringt via bijgaande brief aan op duidelijkheid over de betekenis.

Meepraten kun je in iedergeval over dit onderwerp in een zojuist geopende nieuwsgroep op De Digitale Stad Nieuwegein, uw plek op het internet als het gaat over, voor en door Nieuwegeiners.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk