Veiligheid langs de Lek stap dichterbij

Met het vaststellen van het ontwerp-inpassingsplan Ruimte voor de Lek is de rivierverruiming van de Lek bij Vianen, Nieuwegein, Houten en IJsselstein weer een stap dichterbij. De rivierverruiming is nodig om de veiligheid in het gebied ook in de toekomst te kunnen garanderen. Het ontwerp-inpassingsplan ligt vanaf 19 januari ter inzage, samen met een aantal andere ontwerpbesluiten voor Ruimte voor de Lek. In deze ter inzageperiode kunnen zienswijzen worden ingediend. Op 23 en 31 januari vinden er informatieavonden plaats.

Omdat de Lek door klimaatverandering in de toekomst meer water te verwerken krijgt, is rivierverruiming nodig in het rivierengebied. Op die manier kan de veiligheid van de inwoners gegarandeerd worden.

De aanpassingen langs de Lek vinden plaats bij Nieuwegein, Vianen, Houten en IJsselstein. In deze gemeenten komen nevengeulen in de uiterwaarden van de Bossenwaard, ’t Waalse waard, en Pontwaard & Mijnsherenwaard. In de Vianense Waard wordt een deel van de zomerkade verplaatst. Daarnaast worden de toegangsdam van het Stuweiland en de leikade van het Merwedekanaal verlaagd ten behoeve van de rivierverruiming. Door deze aanpassingen, gecombineerd met de aanleg van kleinschalige recreatie, wordt het gebied veiliger en tegelijkertijd aantrekkelijker.

Op 23 en 31 januari 2012 vinden informatieavonden plaats voor alle geïnteresseerden. Tevens vindt er 14 februari om 19:00 uur een hoorzitting plaats op het Provinciehuis, start 19.00 uur. De hoorzitting stelt u in de gelegenheid om uw zienswijze over het ontwerpinpassingsplan in te dienen en/of toe te lichten aan de aanwezige statenleden en gedeputeerden. Om organisatorische redenen is het nodig om u hiervoor aan te melden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk