Veiligheid in Nieuwegein

Onlangs is het veiligheidsbeeld met de cijfers over veiligheid en misdrijven over de tweede vier maanden van 2014 openbaar gemaakt. Uit de cijfers blijkt dat Nieuwegein in 2014 een redelijk stabiel veiligheidsbeeld kent ten opzichte van de afgelopen jaren. De totale criminaliteit is met tien procent gedaald. Onder andere als gevolg van extra inspanningen van gemeente, politie en OM. Op diverse plaatsen in Nieuwegein investeren deze veiligheidspartners in verschillende activiteiten om de veiligheid te verbeteren. Ook inwoners, scholen en organisaties kunnen op hun eigen manier een steentje bijdragen.

De gemeente werkt samen met politie om u advies te geven welke maatregelen u kunt nemen, zoals bij woninginbraken. In alle wijken hebben vorig jaar voorlichtingsavonden plaatsgevonden en heeft een wijkagent vertelt wat bewoners kunnen doen om het inbrekers moeilijk te maken. Ook met artikelen op de website, gemeentepagina, met posters en in wijkberichten informeren zij u over de maatregelen die u kunt nemen.

De politie en stadstoezichthouders van de gemeente houden ook extra toezicht. Als zij een woning aantreffen waar een inbreker makkelijk kan insluipen of inbreken, dan spreken zij de bewoner aan. Mocht u toch slachtoffer worden van inbraak, dan krijgt u een brief van de burgemeester met informatie over de manier waarop herhaling voorkomen kan worden. Buurtbewoners krijgen ook een brief om hen te informeren.

De gemeente en de politie proberen op deze manier met preventieacties en verscherpt toezicht zowel de pogingen als de geslaagde woninginbraken terug te dringen. Kilk op het fotocameraatje hieronder voor het overzicht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk