Veiligheid en verloedering vrachtwagenparkeerplaatsen ter discussie

De twee vrachtwagenparkeerplaatsen in Nieuwegein zijn al lange tijd een doorn in het oog van de politiek en omwonenden van de Structuurbaan en de Montageweg waaraan de parkeerplaatsen zijn gelegen. Op beide parkeerplaatsen vindt overlast plaats en wordt er massaal afval gedumpt. Ook illegale (overnachtende) chauffeurs doen er hun behoeften in de bosjes.

Parkeerplaats aan de Montageweg

Naar aanleiding van een eerder ingediende én aangenomen motie heeft het college een (verkeerskundig) onderzoek laten uitvoeren door het bureau Ecorys om te komen tot een toekomstbestendige, werkbare en betaalbare oplossing voor het vrachtwagenparken in Nieuwegein en voor Nieuwegeinse chauffeurs in het bijzonder.

Het college van B&W in Nieuwegein gaat aankomende donderdag 21 januari met de gemeenteraad in gesprek over het rapport van Ecorys dat zij heeft opgesteld over het vrachtwagenparkeren. De verschillende oplossingen in het rapport zijn onderwerp van gesprek. Aan de hand van de uitkomsten van deze dialoog zal een keuze worden gemaakt tussen de genoemde oplossingen. Als alles meezit zal de politiek snel een raadsvoorstel neerleggen om tot uitvoering te komen om de problematiek rond deze parkeerplaatsen op te lossen.

In het rapport van Ecorys worden verschillende oplossingsrichtingen benoemd. Op basis van deze analyse willen het college eerst inzetten op het weren van de voertuigen van Nieuwegeinse bedrijven, omdat uit het onderzoek blijkt dat dit tot verlichting van de parkeerdruk leidt. Als aanvullende maatregel wil zij, in goed overleg met de standhouders, de snackwagens verplaatsen naar een andere locatie op het parkeerterrein. Tevens zal onderzocht worden of een vorm van toegangscontrole mogelijk is. ‘We denken daarbij in eerste instantie niet aan een slagboom maar aan vergunningverlening op kenteken of op naam voor een deel van de parkeerplaatsen.’

Deze oplossingen zijn conform het voorstel van onderzoeksbureau Ecorys. Ecorys stelt nog wel voor om de parkeerplaatsen fysiek af te scheiden voor personenverkeer en vrachtverkeer. Ook stelt zij voor om goede fiets- en OV-voorzieningen aan te leggen in de buurt van de twee parkeerplaatsen en overnachtende chauffeurs te weren.

Parkeerplaats aan de Structuurbaan

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren