Veilige looproutes van en naar school in Hoog Zandveld

Vanaf maandag 24 juni aanstaande start de gemeente Nieuwegein in de omgeving van de Lupinestraat met de aanleg van veilige looproutes van en naar school in Hoog Zandveld. De schoolroutes zijn samen met de basisscholen samengesteld en zorgen dat de leerlingen met veilige looproutes van en naar school kunnen.

De aanleg van de veilige looproutes is onderdeel van een project waarbij alle scholen in Nieuwegein samen met de gemeente, ouders en leerkrachten de verkeersveiligheid verbeteren. Aansluitend op de routes buiten krijgen de scholen een Nijntje lespakket over verkeer.

Maandag start de aannemer met onder meer aanbrengen van blauwe vlakken in de bestrating voor het veilig oversteken, gemarkeerd met Nijntje stoeptegels.

Door het aanbieden van veilige loop- en fietsroutes en aanpak van verkeersknelpunten moet het lopen en fietsen naar school gestimuleerd worden. Daarmee kan het autoverkeer rond de scholen teruggedrongen worden. De actie sluit aan bij de campagne ‘Op voeten en fietsen naar school’ van Veilig Verkeer Nederland.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren