Veilig doortrappen met de Doortrappen Fietsvalpreventietraining

Ben je bang om te vallen en fiets je daarom veel minder dan je zou willen? Fiets je wel veel maar wil je weten hoe je stevig in het zadel blijft zitten? En wat je moet doen als je toch valt? Meld je dan aan voor de gratis Doortrappen fietsvalpreventietraining. Fysiotherapeuten Clair van Baal en Marije praten je bij over het voorkomen van fietsongevallen, wat er verandert als je ouder wordt en wat je zelf kunt doen om fit te blijven fietsen.

Fietsvalpreventietraining

Fiets mee!
Naast theorie is er ook ruimte voor de praktijk. Je oefent je balans en evenwicht. En je kunt onder professionele begeleiding een fietsparcours afleggen en een fietscheck laten doen. Dus neem je fiets mee! Deelname is gratis en bedoeld voor Nieuwegeinse 60-plussers. Aanmelden kan bij Linda Blankenstein middels een e-mail sturen naar: info@nieuwegeinfietst.nl. De training wordt gehouden op maandag 18 maart van 11.00 tot 13.00 uur op het terrein van de Petanquevereniging aan de Galecopperzoom 1 in de wijk Galecop.

Altijd interessant, of je nou veel of weinig fietst
De fietsvalpreventietraining is erg populair en loopt altijd snel vol. Nieuwegein fietst organiseert deze trainingen in opdracht van gemeente en provincie, samen met lokale fysiotherapeuten. Al meer dan 150 Nieuwegeinse senioren gingen u voor en waarderen de training met gemiddeld een 8. Enkele reacties: ‘Zeer nuttig en met handige tips.’, ‘Ik twijfelde of dit wel interessant zou zijn met mijn fietservaring maar ben blij dat ik gegaan ben.’ ‘Gezellig, informatief en afwisselend.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk