Katern

Veel regeltjes, een volle bak en Parmakaas

Het verhaal van de ASL (Azienda Sanitaria Locale) is nog niet rond hoor. Van de week kwam Mauro van de gemeente met een hele map tekeningen van ons huis. Hij vroeg waar onze septic tank zat. Ik zei dat deze is ingegraven, zo ongeveer tussen de weg en ons huis. Of ik het even wilde laten zien. Uitgraven ??? Nee toch, we hebben gasten …………. maar dat hoefde nog niet, of ik geen foto’s had van de verbouwing met daarop de septic tank? Ja, die had ik wel en ik heb alle 11 de foto’s van die meteen naar mijn architect Claudio gestuurd. Nu maar wachten op deze afloop, waarschijnlijk moet er toch iets van de tank zichtbaar zijn, of een markering. Nu groeit er mooi gras overheen. Als dat dan eenmaal geregeld is, zal ik alle papieren krijgen en kan ik dit hoofdstuk afsluiten. Maar het gewone leven gaat hier gewoon door hoor, ondanks de perikelen van de italiaanse wetjes. We hebben al weer een paar gasten ontvangen én uitgezwaaid. Weer heel vertrouwd, hoor. Wat leven in de brouwerij en heb mijn draai weer helemaal gevonden. Vanaf nu nog een aantal weken een appartement vrij, vooral eind augustus, en september. Voor de rest volle bak.

De agriturismo’s schieten uit de grond hier bij ons, waarschijnlijk ontvangen ze subsidie hiervoor. Maar mijn favoriet is toch wel ‘Rianda’, dichtbij ons en ik koop er al 4 jaar mijn wijnen. Heerlijk eten, iedere keer een vast menu maar heel erg afwisselend. Ook vegetarisch is geen probleem zoals bij de meeste anderen. Vlees is in piemonte toch best een belangrijk onderdeel. En meestal als je doorgeeft dat er vegetarische gasten komen, zijn ze een beetje in paniek. Soms proberen ze toch ham te geven: ‘dat is toch geen vlees?’ Of je krijgt allerhande omeletjes met groente, niet zo afwisselend dus. Maar bij Rianda is het geen probleem, echt een aanrader voor diegene die toch nog eens onze kant opkomt.

Vorige week is Noord Italie opgeschrikt door een aantal stevige aardbevingen en er worden nog een aantal grote naschokken verwacht. In Piemonte is niets tot bijna niets gevoeld, hier is het niet aardbeving gevoelig. Gelukkig voor ons, heel erg voor de mensen in Emilia. Er zijn de hele dag talk shows op de Italiaanse TV, de mensen willen allemaal heel snel geholpen worden en iedereen krijgt de schuld van alles. Er zijn tenten te kort, de kaasfabriek in het beroemde Parma heeft erg veel schade en ga zo maar door. Dus wij wonen in een gunstige streek, er is dus hier niets aan de hand.

Buone giornata,

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk