Veel plezier bij Koningsspelen in Nieuwegein

Een groot aantal basisschoolleerlingen is de dag begonnen met de Fitlaladans en een gezamenlijk ontbijt. Bijna 1,2 miljoen jongens en meisjes doen daarna mee aan de Koningsspelen. Ook bijna alle scholen in Nieuwegein deden mee met dit festijn. Het is de zesde keer dat de Koningsspelen worden gehouden. De eerste spelen waren in 2013, toen Willem-Alexander werd ingehuldigd als koning. De koning opende de Koningsspelen vanochtend in het Gelderse dorp Twello.

Ook de kinderen van basisschool Het Vogelnest uit Nieuwegein deden enthousiast mee. Om de sfeer er gelijk goed in te krijgen begon deze dag voor de leerlingen met een openingsdans op het lied Fitlala van Kinderen voor Kinderen dat gevolgd werd door een gezamenlijk ontbijt. Daarna gingen de kinderen naar buiten voor allerlei leuke sportieve activiteiten die werden ondersteund door studenten van het ROC Utrecht.

Leerlingen van Het Vogelnest beginnen de ochtend met de Fitlala

Ook op basisschool Lucas Galecop werden de Koningsspelen weer uitbundig gevierd. Het thema BinnensteBuiten paste helemaal bij de spelen van dit jaar die werden georganiseerd op de atletiekbaan in Nieuwegein. De vele leuke sportieve activiteiten daagden de leerlingen uit om het beste in zichzelf naar boven te halen. Daarbij werd niet vergeten dat sportiviteit niet alleen in bewegen zit maar ook in het aanmoedigen van elkaar!

“Dit was inmiddels de zesde keer dat wij op Lucas Galecop de koningsspelen organiseerden en het is fantastisch om te zien hoeveel plezier de kinderen hebben terwijl ze gezellig samen, gezond sportief bezig zijn! En met deze prachtige temperaturen was het dubbel genieten!” aldus Rianne Spiegelberg, directeur Lucas Galecop

Leerlingen Lucas Galecop aan het sporten bij Atverni

ONTBIJT
Vaste onderdelen van de Koningsspelen zijn het Koningsontbijt en de Koningssportdag. De boodschap aan kinderen en ouders is dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk zijn voor de gezondheid. Het ontbijt wordt verzorgd door supermarktketen Jumbo. Het bedrijf heeft het ontbijt laten samenstellen door een speciale kinderraad.

FITLALA
Volgens de organisatie van de spelen is het “Een gezamenlijk, actief en sportief Oranjefeest met als doel te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral ook heel leuk zijn”. De sportdag begint traditiegetrouw met een lied en een dans; dit jaar is dat de Fitlala.

Leerlingen zijn opgeroepen om in het oranje of rood, wit en blauw naar school te komen. De spelen zijn elk jaar op laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag (27 april). Omdat het volgend jaar dan Goede Vrijdag is, worden de Koningsspelen vervroegd naar vrijdag 12 april.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren