Veel keramiek te zien in het Kunstgein Podium

Na ruim een jaar niet geëxposeerd te kunnen hebben, tonen 14 keramisten van Keramiek Groep Midden Nederland hun werk in KunstGein Podium. Dat de enthousiaste leden tijdens deze periode niet stil hebben gezeten is te zien vanaf 17 november tot en met 24 december.

Leden van de Keramiek Groep Midden Nederland

De keramisten wonen niet allemaal in Nieuwegein, maar verdeeld in het midden van het land. En zijn blij weer naar buiten te mogen treden om hun nieuwe werk te tonen. Met deze expositie laten zij ook zien hoe gevarieerd keramiek kan zijn. Er zijn strakke vormen, organische objecten en figuratieve beelden gemaakt van chamotte tot grove kleisoorten in diverse kleuren en formaten. Vaak zijn de werkstukken afgewerkt met prachtige glazuren en/of engobes.

Het enthousiasme en energie, maar vooral de liefde voor klei zie je terug in de meest uiteenlopende keramische objecten. Laat u ook verrassen en kom kijken.

Tijdens de openingsuren is er altijd een keramiste aanwezig die u graag meer kan vertellen over het werk. Bijvoorbeeld over de verschillende manieren van stoken zoals: alternatieve en oude stooktechnieken, zoals raku-stoken, papieroven stook, hout- en/of zout stook.

Kunstgein Podium is open op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 12.00-16.00 uur. De toegang is gratis. U vindt Podium in het Atrium (begane grond) van het Stadshuis in de binnenstad van Nieuwegein. Vergeet niet ook de etalage aan de Raadstede 75 (voorheen Manschot) te bekijken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren