Veel katten vermist tijdens de vakantieperiode

Het is vakantietijd en veel mensen zijn op reis. Er komen verschillende meldingen van mensen die op het dier van een ander passen en het dier kwijt zijn. Er zijn veel katten die zich ontheemd voelen omdat de huisgenoten met vakantie zijn. Voor de dieren is dit dan ook geen prettige periode. Ook na de vakantie, komen er veel meldingen van dieren die zoek zijn. Het is ook mogelijk dat katten na thuiskomst van de huisgenoten zich beledigd gedragen of zelfs weglopen. Dit trekt, na een aantal dagen, wel weer bij.

Moortje is sinds 1 augustus jl. vermist geraakt aan Geinoord rondom park Oudegein. De eigenaar is met vakantie gegaan en de zorg voor Moortje was goed geregeld. Ze is nog gezien op de dag voordat de eigenaar naar huis kwam. “Vanaf de dag dat wij weer thuis waren hebben we haar echter niet meer gezien. We vermoeden dat ze meer is gaan zwerven omdat ze niet meer de hoeveelheid aandacht kreeg die zij gewend was,” vertelt de eigenaar aan Amivedi. “We zijn inmiddels de hele wijk meerdere keren met elkaar doorgelopen. We hebben mensen aangesproken en de pamfletten van AMIVEDI opgehangen,” aldus de eigenaar van Moortje.

Moortje is een jong volwassen schildpadpoes. Ze is zwart met bruin gemêleerd, ze heeft een soort van stropdas van rood/bruin en wit. Verder is ze klein, tenger maar ook schuw.

Na de vakantie van de eigenaar komen de meeste katten wel weer terug naar huis. Gelukkig is Moortje inmiddels weer thuis. Bent u een huisdier kwijt of hebt u een verdwaald dier zien lopen, laat het dan Amivedi Nieuwegein weten, telefoon 088-0064674. Meer informatie leest u op www.amivedi.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren