Veel belangstelling voor inrichtingsplan Binnenstad

Zo’n tachtig bewoners van de binnenstad van Nieuwegein bezochten woensdag 30 januari de inloopbijeenkomst over de inrichting van de openbare ruimte. De bijeenkomst werd gehouden in het Stadshuis. Onderwerp van de presentatie was de inrichting van de openbare ruimte en de geplande werkzaamheden in de openbare ruimte van Blok 7 en 8 en de Markt.

De belangstellenden wilden graag zien hoe de nieuwe inrichting van de buitenruimte er straks uitziet. Ook werd medegedeeld dat er in de komende maanden enige overlast is vanwege de verschillende werkzaamheden in de openbare ruimte en als gevolg van de bouwactiviteiten.

De meeste bezoekers van de inloopbijeenkomst waren enthousiast over de plannen voor de nieuwe inrichting. Ze vinden het erg mooi worden. De bewoners zijn nu al te spreken over het afgeronde deel van de nieuwe Binnenstad en wonen er met veel plezier. Wat veel mensen als positief ervaren is het gemak dat de winkels op loopafstand zijn en het theater om de hoek is. Ook de nieuwe horeca in de Binnenstad is een welkome aanvulling, aldus de bewoners. Er waren vragen over de uitvoering van de werkzaamheden, over het soort bomen, de beplanting, terrassen en bankjes op de Markt, de nieuwe winkels, het parkeren en de vuilinzameling. Een dag later, donderdag 31 januari, konden ondernemers nog met hun specifieke vragen terecht bij een inloop van ondernemers van de Binnenstad in het Stadshuis.

Volgens de planning worden in september 2013 de nieuwe winkelpanden aan de Markt langs de Schakelstede en in de Passage geopend. Het is daarvoor noodzakelijk dat ook de openbare ruimte in het gebied Markt en Schakelstede opnieuw is ingericht. De opening van de winkels (fase 2) is gepland in september 2013. Alleen de oplevering van de appartementen boven de winkels in blok 7 wordt begin 2014 verwacht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk