Vanwege schietpartij geen tramverkeer van en naar Nieuwegein

Bij een schietincident in een tram op het 24 Oktoberplein in de wijk Kanaleneiland in Utrecht zijn maandagochtend om 10.40 uur meerdere gewonden gevallen. Volgens getuigen hebben meerdere personen het vuur geopend in een tram op weg van Nieuwegein naar Utrecht CS en meerdere personen neergeschoten. Hulpdiensten zijn massaal aanwezig en bezig met eerste hulp in de tram. ‘Een man begon in het wilde weg te schieten’, meldt een getuige.

Premier Rutte sprak zojuist in Den Haag over een ‘verontrustende’ situatie en gaat zo overleggen met het crisisteam dat bijeen is geroepen. Een slachtoffer zou zijn overleden. Hoeveel gewonden er zijn gevallen is niet bekend gemaakt. De dader(s) zouden gevlucht zijn in een rode Renault Clio.

Dreigingsniveau omhoog naar 5, uitsluitend voor provincie Utrecht tot 18.00 uur. Dader(s) zijn nog voortvluchtig. ‘Terroristisch motief niet uitgesloten. Volg aanwijzingen lokale autoriteiten’ aldus P.J. Aalbersberg Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).

De politie is momenteel begonnen met het onderzoek. ‘Daarin houden we ook rekening met een eventueel terroristisch motief’ aldus de politie. Het gebied rondom het 24 Oktoberplein is ruim afgezet, meldt de politie. Voor het incident zijn drie traumahelikopters opgeroepen om hulp te verlenen. Rijkswaterstaat vraagt automobilisten ruimte te maken voor de hulpdiensten die richting Utrecht gaan.

Vervoerder U-OV laat weten dat vanwege een politie onderzoek de tram tussen Utrecht C.S. en Zuilenstein, de haltes 24 Oktoberplein-Zuid, 5 Mei Plein, CS Jaarbeursplein, Graadt van Roggenweg, Kanaleneiland-Zuid, P+R Westraven en Vasco da Gamalaan tot nader order komen te vervallen.

Om te reizen van Utrecht C.S. naar Nieuwegein adviseert U-OV om te reizen met de lijn 74 of 77 vanaf perron C5, naar IJsselstein met de lijnen 195 en 295 vanaf perron C2.

Foto: RTV Utrecht

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren