Katern

Vanaf 5 november: Pinnen op alle lijnen van U-OV, makkelijker & veiliger

Vanaf maandag 5 november aanstaande is afrekenen met contant geld niet meer mogelijk op alle U-OV lijnen. Het is dan alleen mogelijk om op de bus- en tramlijnen met de pinpas te betalen. ‘Wel zo makkelijk en veilig, voor zowel de reizigers als voor de chauffeur’ aldus U-OV. Van de chauffeur ontvang je een bon, die tevens je vervoerbewijs is.

De voorwaarden van de reisproducten wijzigen niet. Je kunt bijvoorbeeld met deze bon gewoon overstappen op een andere lijn. Heb je een OV-chipkaart, dan kun je hiermee natuurlijk altijd in- en uitchecken.

Afgelopen zomer is U-OV gestart met een pilot ‘pinnen op de bus’ op de lijnen 1, 2, 3 en 7. Deze pilot is succesvol geweest. Reizigers en chauffeurs hebben de nieuwe manier van betalen als positief ervaren. Reden om op 5 november aanstaande deze manier van betalen door te voeren op alle trams en bussen.

Wil je toch contant afrekenen? Dat kan o.a. bij de automaten op Utrecht Centraal en bij OV Service & Tickets.

One thought on “Vanaf 5 november: Pinnen op alle lijnen van U-OV, makkelijker & veiliger

  1. Rene Nieuwgein

    Veilig of niet. Contant geld is nog steeds een wettig betaalmiddel. Dus alleen maar kunnen pinnen vind ik maar een vreemde zaak.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren