Van waterkring naar lichtkunstwerk

Onder het Zuidstedeviaduct komt een bijzonder kunstwerk van licht. Op maandag 5 februari start de aanleg van het lichtkunstwerk. Het vormt de verbinding tussen Park Oudegein, Merwestein en City. En zorgt voor goede verlichting en een veilig gevoel als je er in het donker onderdoor loopt, fietst of rijdt. Het maakt ook de toegang naar tramhalte Merwestein sociaal veiliger.

Zuidstedeviaduct

De Zuidstedeviaduct

Over het kunstwerk
Het kunstwerk is geïnspireerd op water. Als je daar een steentje in gooit of als er regendruppels in vallen, komt er beweging. Er ontstaan cirkels die een ritme vormen. Net als het ritme van de vernieuwing van City naar een leefbare, duurzame en bruisende binnenstad. ‘Het nieuwe leefritme van de stad, dat klinkt, dat klopt, want wij maken dat, samen met jou!’ aldus City Nieuwegein op haar website.

De werkzaamheden
Onder het Zuidstedeviaduct aan de Merwestein kant wordt dan de elektra voor het lichtkunstwerk aangebracht. Al het verkeer kan er tijdens de werkzaamheden gewoon door. Het werk aan deze kant van het viaduct duurt naar verwachting 2 tot 3 weken. Daarna is de City kant van het viaduct aan de beurt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk