Van plan om nieuwe tegels te kopen? Dit wil je vooraf weten!

Wanneer je graag een nieuwe vloer wilt leggen, dan heb je heel wat keuze in soorten vloeren. Denk maar aan parket, laminaat, vinyl vloeren… Daarnaast is er ook de keuze voor bijvoorbeeld een tegelvloer.

Maar wanneer je hiervoor kiest, zijn er misschien wel enkele zaken waarmee je rekening dient te houden. Waarop moet je dan zoal letten? Lees hieronder daarover meer.

Waarop letten wanneer je een tegelvloer wilt aanleggen/aankopen?

  • Kleur: er bestaan verschillende kleuren van tegels. Je kan bijvoorbeeld gaan voor heel lichte tegelvloeren, maar ook voor heel donkere tegelvloeren, of misschien iets daartussen. Een goede raad hierbij is om te kijken naar je ruimte die je wilt betegelen. Heb je een kleine kamer? Dan is een lichte vloer misschien wel meer aangewezen, aangezien een lichte vloer ervoor kan zorgen dat je ruimte er groter uitziet. Bovendien zal je ruimte er zo ook een pak lichter uitzien dan met een donkere vloer.

  • Grootte: De grootte van de tegelvloer kan ook sterk verschillen. Sommige zijn 60 op 60 cm groot, andere zijn zeer klein en maar 20 op 20 cm of soms 30 op 30 cm. Hierbij hangt het ook vooral af van je ruimte. Heb je een kleine ruimte en zou je deze graag optisch groter laten lijken? Dan kies je beter voor grote tegelvloeren. Kleine tegeltjes zijn zeker ook nog steeds populair in bijvoorbeeld de keuken en zorgen voor een retro-effect.

  • Materiaal: Heb je bijvoorbeeld kleine kinderen bij je thuis rond lopen? Dan kies je beter voor een onderhoudsvriendelijke vloer. Kies daarbij voor een tegelvloer die gemakkelijk afwasbaar is. Dit geldt ook wanneer je huisdieren hebt.

  • Budget: de ene vloer is duurder of goedkoper dan de andere, maar daarom niet beter dan of slechter dan de andere. Het is vooral belangrijk dat je vooraf een budget bepaalt voor je vloer en bekijkt welke vloer in dit budget past. Vergeet hierbij niet dat je ook budget voor lijm en dergelijke moet voorzien.

  • Stijl: je kan voor verschillende stijlen gaan: neem je bijvoorbeeld een effen kleur of kies je voor een tegelvloer met een motiefje of printje? Aan jou de keuze.

Interesse in de aankoop van nieuwe tegels, maar toch nog enkele vragen hierover?
Het kan natuurlijk zijn dat je je keuze hebt gemaakt en dat je voor deze vloer wilt gaan, maar dat er toch nog wel enkele vragen in je hoofd opkomen. Dat is geen enkel probleem, blijf vooral niet met deze vragen zitten. Ga naar een tegelaanbieder en stel daar je vragen aan een van de medewerkers. Ze helpen je graag verder.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren