Van natuursteen tot beton: de verschillen tussen terrastegels

Terrastegels zijn er in alle soorten en maten, maar met zo veel verschillende soorten op de markt, kan het moeilijk zijn om de juiste keuze te maken. In dit artikel leggen we je de verschillende soorten terrastegels uit, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken bij het aanleggen van jouw nieuwe terras.

Betontegels
Betontegels zijn duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. De betonnen tuintegels 60×60 zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen en kunnen een moderne of rustieke look aan je terras geven. Een groot voordeel van betontegels is dat ze bestand zijn tegen weersinvloeden, waardoor ze bijvoorbeeld niet snel uitdrogen of barsten.

Natuursteen
Natuurstenen tegels zijn uniek en geven je terras een natuurlijke look. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en kleuren, zoals graniet, marmer en zandsteen. Natuurstenen tegels zijn sterk en slijtvast, maar kunnen wel vatbaar zijn voor krassen of beschadiging. Zorg er daarom voor dat je ze regelmatig onderhoudt.

Keramische tegels
Keramische tegels zijn een populaire keuze voor het aanleggen van een terras, dankzij hun duurzaamheid en weerbestendigheid. De tegels zijn eenvoudig te onderhouden en kunnen gemakkelijk worden schoongemaakt met water en zeep. Er is een enorm assortiment aan keramische tegels, van moderne strakke stijlen tot klassieke en landelijke designs. Ben je van plan om een plantenbak te bouwen met stapelblokken, dan kan de combinatie met keramische tegels een unieke uitstraling aan je terras geven!

Houten tegels
Houten tegels geven je terras een warm en gezellig gevoel. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten hout, zoals hardhout, vurenhout en douglas hout. Een nadeel van houten tegels is dat ze vatbaar zijn voor verwering en vervaging door weersinvloeden, zoals regen en zonlicht. Daarom is het belangrijk om ze regelmatig te onderhouden en te beschermen met een goede coating.

Naast deze tegels, zijn er nog vele andere soorten tegels. Voor professioneel advies kun je een bezoekje brengen aan een showroom en de verschillende soorten tegels direct uitproberen. Het aanleggen van een nieuw terras is immers een investering voor de toekomst en het is belangrijk dat je tevreden bent met je nieuwe aankoop. Laat je inspireren door de verschillende soorten terrastegels en maak jouw droomterras werkelijkheid!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk