Van Masterplan naar IOB en van IOB naar OOB

Weet u het nog? Al vanaf 1998 is de gemeente Nieuwegein bezig met een nieuw stadshart. Op maandag avond 17 januari viel de uiteindelijke beslissing: Nieuwegein krijgt een nieuw stadshart. De terugkeer van het gemeentehuis naar het stadscentrum, een groter theater en indien mogelijk ook een gratis plek om je fiets, al dan niet bewaakt, achter te laten als u uit gaat in het nieuwe stadscentrum. Met 25 stemmen vóór en 7 stemmen tegen is de raad om 23.45 uur accoord gegaan met het plan voor de verbouwing van de binnenstad van Nieuwegein.

Het was een historische avond waar een ‘lichte wave’ het gejuich moest weergeven. Er waren 3 amandementen en 2 moties nodig. Alleen de partijen ONS Nieuwegein (ONS), Leefbaar Nieuwegein (LeNi) en Stadspartij PGN stemden tegen het gehele plan. De andere partijen: VVD, PvdA, CDA en D66 gaven de leden van ONS en LeNi van katoen. Immers waren zij die het IOB hebben uitgekleed in 2002 omdat het allemaal ‘te groot’ zou zijn voor Nieuwegein, en de burger voor de kosten op zou moeten draaien. Medio 2007 zal de eerste paal de grond in worden geslagen.

Klik hier om de reactie te lezen van de VVD Nieuwegein in haar column op De Digitale Stad Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren