Van leeg naar gezellig: tips voor een sfeervolle zithoek

De woonkamer is zonder twijfel de ruimte in huis waar je iedere dag de meeste tijd doorbrengt. Het is daarom ook meer dan begrijpelijk dat je het graag sfeervol en gezellig ingericht. Je komt er daardoor lekker tot rust na een lange en drukke werkdag en kunt er genieten van de nodige quality time met je partner. Hoe je het inrichten van een gezellige en comfortabele zithoek goed aan kunt pakken, lees je in deze blog.

Een van de belangrijkste investeringen van het interieur: een relaxte bank
In een fijne zithoek mag een relaxte bank eigenlijk niet ontbreken. Want wat is er nu fijner dan heerlijk neerploffen na een drukke en actieve bank en even de batterij op te laden, zoals een relaxte 3 zitsbank? Kies dus altijd voor een bank met een hoge rug en ga voor een fijne hoekbank als je even met de benen uitgestrekt en languit wilt liggen. Je gaat hier vast en zeker aardig kunnen vertoeven. Wat voor soort bank laat je het liefste terugkomen in de zithoek bij jou in huis? Van klassieke modellen van leer tot aan trendy ontwerpen van een ribstof of velvet. Het aanbod aan zitbanken is vandaag de dag enorm.

Maak de zithoek compleet met een of meerdere fijne stoelen
Heb je het geluk een royale en ruime zithoek in huis te hebben? Dan mogen een paar bijpassende stoelen eigenlijk niet ontbreken, die je kunt combineren met een bank. Ideaal als je vrienden of familie over de vloer ontvangt en daardoor net even wat meer zitruimte nodig hebt. Maar de opstelling van een bank met een paar stoelen zorgt ook voor een natuurlijke afscheiding in de kamer. Op die manier kunnen het zitgedeelte en het eetgedeelte beter van elkaar gescheiden zijn. En dat zorgt ook weer voor net even wat meer rust in de kamer.

Richt de zithoek in met gezellige kussens en dekentjes
Is de zithoek uitgekozen en ben je daardoor helemaal tevreden met de stijl en de kleur van het meubilair? Dan staat het uitzoeken van de nodige woonaccessoires ook nog even op je to-do lijstje. Dit is een investering die je zeker niet over het hoofd mag zien. Hierdoor kun je meteen een persoonlijke twist geven aan de ruimte. Maar de zithoek oogt ook meteen erg sfeervol en gezellig. Investeer bijvoorbeeld in kussens, vazen, kaarsen en fotolijsten, bijvoorbeeld van een populaire meubelwinkel Utrecht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk