Van IJsselstein en Nieuwegein direct naar Science Park in Utrecht

Reizigers in de regio Utrecht kunnen straks zonder overstap vanuit Nieuwegein en IJsselstein doorreizen in de nieuwe trams en over vernieuwd spoor naar Utrecht Science Park. Eén doorgaande verbinding met nieuwe trams over het gehele traject.

Vanaf 30 mei 2020 werkt BAM Infra Rail B.V. in opdracht van de provincie Utrecht aan de trambaan in IJsselstein en Nieuwegein. Er rijden vanaf dat moment geen trams op dit deel van de lijn, maar vervangende bussen. Lees hier meer over deze vernieuwing.

Regiotram Utrecht: ‘De tramlijn in Nieuwegein-Zuid en IJsselstein is na dertig jaar gebruik aan vervanging toe. Om onze reizigers een veilige en comfortabele reis te blijven bieden, vernieuwen we de tramlijn. We hebben daarom nieuwe trams besteld met meer zitplaatsen en meer comfort. Alle perrons van de haltes tussen Utrecht Centraal Jaarbeursplein en Nieuwegein-Zuid en IJsselstein-Zuid worden verlaagd (0,5 meter) en verlengd (15 meter). Dit is nodig om de perrons passend te maken voor de nieuwe trams.’

‘Verder vernieuwen we het tramsysteem dat zorgt voor de aansturing van de seinen en wissels. Ook vernieuwen we de trambaan in Nieuwegein-Zuid en IJsselstein. Daarom wordt de komende periode hard gewerkt op en rondom de trambaan en haltes. Dit werk wordt uitgevoerd door BAM Infra Rail bv in opdracht van het trambedrijf van de provincie Utrecht.’

Wanneer de trambaan is vernieuwd dan is de verbinding klaar die nodig is om zonder overstap vanuit Nieuwegein en IJsselstein naar Utrecht Science Park te kunnen reizen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk