Van Grijs Naar Groen in Hoogzandveld

In Hoogzandveld, het Lotusplantsoen, is de afgelopen jaren veel veranderd. Veel van het groen ging of gaat naar grijs: de verplaatste kerk de Rank, de Bredeschool, geplande patiobungalows, het geplande middengebouw, veel extra parkeerplaatsen, fors toegenomen verkeersdrukte door het nieuwe winkelcentrum en dus: aanmerkelijk minder groen.

Door aannemersfaillissement stagneert de voortgang van de nieuwbouw voor de patiowoningen. Ook is er nog geen projectontwikkelaar voor het geplande middengebouw. De gemeente egaliseert het terrein van het middengebouw en zal het inzaaien met gras. Maar de gemeente staat ook open voor bewonersinitiatieven om het terrein in de overbruggingsperiode een andere, tijdelijke bestemming te geven.

Omwonenden en het wijkplatform Hoogzandveld, Zandveld & Lekboulevard hebben de handen ineen geslagen om te komen tot een daadwerkelijke invulling van het terrein. Inmiddels is er een eerste brainstorm sessie gehouden die heeft geleid tot een aantrekkelijk thema: voor de komende periode “de natuur terughalen” naar het terrein. Dus voor de komende periode: van grijs terug naar groen.

Hebt u ideeën? Voor zowel de inrichting, de realisatie, het beheer en het onderhoud, de financiering? Zou u willen meewerken? En hoe ziet u dan uw bijdrage? Hebt u adviezen? Laat het weten! Dat kan via wijkplatformnieuwegeinhzl@gmail.com. U kunt zich daar ook melden als u op de hoogte wilt worden gehouden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren