Vaker en sneller openbaar vervoer in Utrecht met U-link, haltes in Galecop blijven

Snel en frequent openbaar vervoer met nieuwe, comfortabele bussen. Vervoerder U-OV introduceert in 2020 op zes lijnen onder de vlag van U-link een nieuw, samenhangend kwaliteitsnetwerk voor het Utrechts openbaar vervoer.

De komst van U-link is één van de belangrijkste veranderingen eind dit jaar voor reizigers in het Utrechts openbaar vervoer. Nu GS de vervoerplannen van U-OV en Syntus Utrecht hebben goedgekeurd, kunnen de vervoerders aan de slag met de voorbereidingen voor de nieuwe dienstregeling per 15 december 2019. U-link is de verzamelnaam voor zes hoog frequente buslijnen die stad en regio Utrecht met elkaar verbinden. Vaker rijden en nieuwe bussen vormen de basis. Om dit mogelijk te maken worden sommige lijnen samengevoegd. Reizigers profiteren van meer openbaar vervoer met de voordelen van snellere reistijden en extra comfort onderweg. De bussen krijgen op elke U-link lijn een eigen, herkenbare kleur. Op sommige trajecten gaat U-link in de spits om de 5 minuten rijden.

De nieuwe U-link lijn 77 behoudt haar route door de wijk Galecop in Nieuwegein. Naar aanleiding van de consultatie van reizigers is besloten de haltes in Galecop te blijven bedienen. Tegelijkertijd, met de introductie van de nieuwe U-link, betekent dat Nieuwegein geen vuist heeft kunnen maken naar de provincie en dat Vreeswijk haar directe verbinding met Nieuwegein Stadscentrum verliest.

Nieuw OV netwerk
U-OV introduceert voor reizigers in Nieuwegein, IJsselstein en Vijfheerenlanden ook een vernieuwd netwerk met buslijnen die aansluiten op de tram en het U-link net. Voor lijn 283 komen er extra haltes bij in Nieuwegein en worden extra ritten gereden tussen Nieuwegein-Centrum en Utrecht Science Park. Buslijn 48 tussen Houten en Nieuwegein-Centrum gaat via twee routes rijden, de huidige route en een nieuwe verbinding tussen Nieuwegein stadscentrum en bedrijventerrein Het Klooster. In de loop van 2020 worden de belbuslijnen 503 en 572 in Vijfheerenlanden en lijn 13 in Stichtse Vecht omgezet naar U-flex, een bus die op afroep gaat rijden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk