Vakbond NU’91 wil snel weten wie in de zorg wanneer een vaccin krijgt

NU’91, de beroepsvereniging voor verpleegkundigen en verzorgden uit Nieuwegein, is blij dat het kabinet besloten heeft ziekenhuispersoneel toe te voegen aan de groep die zich als eerste kan laten vaccineren. Maar de organisatie uit Nieuwegein plaatst ook vraagtekens bij de gang van zaken. “Door dit nieuwe besluit is het voor ons niet meer duidelijk wanneer zorgprofessionals in andere sectoren aan de beurt zijn.”

Aanvankelijk zouden zorgmedewerkers uit verpleeghuizen, thuis- en gehandicaptenzorg als eerste worden gevaccineerd. Maar omdat de druk op ziekenhuizen toeneemt, heeft het kabinet zaterdag besloten om ook voorrang te geven aan mensen die in de acute zorg werken. Het gaat om verpleegkundigen en artsen die op de intensive care, spoedeisend hulp of corona-afdeling werken, maar ook om ambulancepersoneel.

Voorzitter Stella Salden wil dat het coronavaccin zo snel mogelijk beschikbaar komt voor alle zorgprofessionals. “We kunnen geen dagen meer wachten.” De beroepsorganisatie wil ook betere voorlichting, want uit eigen peilingen blijkt dat er veel vragen leven over het vaccineren. Onder meer over de vrijwilligheid.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren