Vaderdag staat weer voor de deur: wat geef jij?

Vaderdag staat alweer bijna voor de deur. Een bijzonder dag waarop je jouw vader eens echt goed in het zonnetje kan zetten. Dit jaar valt Vaderdag op 19 juni. Een mooie datum met hopelijk ook mooi weer en natuurlijk een aantal mooie cadeaus. Cadeaus horen er nu eenmaal bij. Maar wat geef jij jouw vader?

Ieder jaar weer is het een groot dilemma wat je nu weer moet geven. Leuke vaderdag cadeaus vinden wordt ieder jaar ook weer lastig. Je hebt immers door de jaren heen al enorm veel gegeven. Gelukkig is er geen enkele reden waarom jouw inspiratie nu al op zou moeten zijn. Er zijn namelijk nog genoeg unieke cadeaus te vinden. Als je maar weet waar je moet zoeken. In dit artikel zetten we een aantal inspirerende Vaderdagcadeaus op een rijtje.

Geef quality time cadeau
Wie zegt dat cadeaus altijd aangeraakt moeten kunnen worden? Dat deze altijd verstopt moeten zitten in een cadeaupapiertje? Soms zijn er nog veel waardevollere cadeaus. Eenvoudige cadeaus. Niet in te pakken, niet aan te raken en toch waardevoller dan ooit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan quality time. Ja, echt: quality time. Gewoon wat extra tijd samen met je vader. Dat is iets wat tegenwoordig waarschijnlijk steeds minder vaak gebeurt. Hoe vaak kom je er echt aan toe om samen iets leuks te doen?

Als jullie beide erg druk zijn met jullie eigen gezin, is de kans groot dat jullie elkaar veel minder vaak zien dan gehoopt. Dan is een momentje samen natuurlijk belangrijker dan ooit. Plan stiekem een dagje vrij voor je vader en neem hem mee om iets leuks te doen. Iets waar jullie als kind al enorm van konden genieten. Dan is het direct een Vaderdag om nooit te vergeten.

Luister goed in de weken voorafgaand aan Vaderdag
Het is een illusie om te geloven dat je vader helemaal niets nodig heeft. Hoe tevreden iemand ook moge zijn, we hebben eigenlijk altijd wel wensen. Groot en klein. Geef daarom je ogen én oren goed de kost in de weken voorafgaand aan Vaderdag. Wat valt je op in de gesprekken of aan het huis? Zijn er dingen die ontbreken of waar je vader regelmatig tussen neus en lippen door over klaagt? Sla die informatie dan op en gebruik dit als basis voor jouw cadeau. Zo weet je eigenlijk zeker dat het cadeau echt van pas komt en zeker in de smaak zal vallen.

Maak zelf iets
Zelf iets maken? Dat is toch iets wat je deed toen je nog heel jong was? Je ziet jezelf nu niet zo snel een knutselwerkje. Besef echter wel dat dit vroeger al de mooiste cadeaus waren voor je vader. Niet vanwege jouw creativiteit en knutseltalent, maar omdat het liet zien dat je echt je best had gedaan om iets moois voor hem te maken. Natuurlijk ga je nu niet echt meer zitten plakken en knippen, maar dat betekent niet dat je niet iets moois kunt maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zelfgemaakt fotoboek van jullie dierbaarste foto’s? Een goede manier om te tonen hoeveel je van hem houdt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk