Vaartochten Openluchtmuseum Nieuwegein 1 groot succes

Frequent en volgeladen met verrast publiek varen de kagenaar Hoop en Vertrouwen en het Romeinse schip Fiducia vanaf Museumwerf Vreeswijk. De tochten met de historische schepen gaan over de eeuwenoude waterwegen van Openluchtmuseum Nieuwegein. Met trots maakt de Museumwerf, samen met het Natuurkwartier, op deze wijze de rijke historie van Nieuwegein bekend.

“Wij wisten wel dat de vaartochten de moeite waard zouden zijn, maar dat het zo goed uitpakt is voor ons én voor Nieuwegein een droom die uitkomt,” zegt een blij-verraste directeur Jack Grondel van Museumwerf Vreeswijk. “Honderden enthousiastelingen hebben de rondvaarten door historisch Nieuwegein al ervaren. Het zijn niet alleen Nieuwegeiners die ons weten te vinden. De passagiers komen ook van heinde en verre.”

“Het loop nog steeds storm met aanvragen voor de vaartochten, maar voor de vaarten van augustus en september kunnen nog reserveringen gemaakt worden, zegt coördinator/schipper en havenmeester Ton Vermeulen die zijn handen vol heeft aan het inplannen van de nieuwe aanvragen. “We zijn ook bezig met het inwerken van extra schippers.”

Gedurende de maanden juni en juli waren de rondvaarten gratis. Dit als bijdrage aan het gouden jubileumfeest van de stad Nieuwegein. Per 1 augustus kunnen nog steeds rondvaarten worden gereserveerd. Voor passagiers van 13 t/m 79 jaar zijn hieraan (minimale) kosten verbonden. Voor overige passagiers én voor dragers van het T-Shirt Nieuwegein 50 jaar blijven de tochten gratis! Tijdens de vaartochten wordt koffie/thee of fris geschonken op aanvraag.

Vaarschema:

• Woensdag: Middagprogramma. Afvaart: 13.00 uur. Tocht gaat naar Jutphaas (tot aan de St. Nicolaaskerk) en terug. Weer bij de Museumwerf aangekomen, varen we door naar de oude kern van Vreeswijk (incl. De Oude Sluis en de Rijkshulpschutsluis). De vaartocht duurt ongeveer twee uur.

• Zaterdag: Ontdek de historie van Vreeswijk! Afvaart: 12.00 uur. De tocht gaat naar de oude kern van Vreeswijk (incl. De Oude Sluis en de Rijkshulpschutsluis) en duurt ongeveer een uur.

• Zaterdag: Middagprogramma. Afvaart: 14.00 uur. Tocht gaat naar Jutphaas (tot aan de St. Nicolaaskerk) en terug. Weer bij de Museumwerf aangekomen, varen we door naar de oude kern van Vreeswijk (incl. De Oude Sluis en de Rijkshulpschutsluis). De vaartocht duurt ongeveer twee uur.

• Zondag: Middagprogramma. Afvaart: 13.00 uur.

sdr

De tocht gaat via de Vaartse Rijn en het Merwedekanaal naar het Natuurkwartier (Museum Warsenhoeck, Poldermolen Oude Gein, Kinderboerderij IJsselstee en Milieu Educatie Centrum). De vaartocht duurt ongeveer twee en een half uur. Groepen kunnen rondvaarten buiten het vaarschema reserveren. Bij slecht weer worden de vaarten afgelast. De rondvaarten gaan door tot eind september.

Wilt u meevaren of vaartocht voor een groep organiseren? Pak de telefoon: 06 38 01 75 92 op werkdagen tussen 10:00 – 12:00 uur en 14:00 – 16:00 uur. Kijk voor de tarieven op de website van de Museumwerf in Vreeswijk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren