Vaart in nieuw theater

De VVD-fractie heeft intensieve contacten met het  Stichtingsbestuur en de directie van de Kom gehad over de te verplaatsen Kom. Het loslaten van onderdelen van het huidige binnenstadsplan vraagt om een grondige heroriëntatie.  
De VVD ziet aan aantal voordelen in de verplaatsing. –         Snelheid Op de nieuwe plek kan snel gebouwd gaan worden. Wij vinden dat Nieuwegein toe is aan een volwassen theater/kunstencentrum en er na jaren plannen maken de spa in de grond moet.-         Samenhang en samenwerkingHet nieuwe theater/kunstencentrum komt in de nabijheid van de nieuwe bibliotheek en het Stadshuis. Doordat kunst, cultuur en publieksvoorzieningen buren van elkaar worden, kan volgens de VVD door samenwerking veel meer voor de Nieuwegeiner gedaan worden. Wij denken daarbij aan exposities, uitvoeringen, gezamenlijke thema’s en het delen van faciliteiten. –         Gezelligheid en ontmoetingKunst, cultuur en publieksfuncties naast elkaar biedt nieuwe kansen voor horeca maar ook voor levendigheid, gezelligheid en ontmoeting. Denk eens aan een Bibliotheek/theatercafé. 
De VVD uitte in de commissiebehandeling over de verplaatsing van de Kom haar bezorgdheid over de financiële beheersbaarheid.  Uit de beantwoording van het college concludeert de VVD dat er voor die bezorgdheid vooralsnog geen grond is. 
De VVD zal de verplaatsing van de Kom dan ook positief benaderen. Wij roepen de Bibliotheek, De Kom en de participanten in het Stadshuis op om creatief samen te werken aan een verrassend cultureel aanbod waar Nieuwegein trots op kan zijn. 
Johan Gadella, fractievoorzitter VVD

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk