Uw opvatting telt!!!!

De Partij van de Arbeid Nieuwegein wil graag weten wat u belangrijk vindt in Nieuwegein. Daarom staan we met onze kraam in winkelcentra om uw mening te horen en u vragen te stellen over actuele onderwerpen. Afgelopen zaterdag gebeurde dat op het Muntplein.

Nu er forse bezuinigingen worden aangekondigd (die zijn noodzakelijk omdat het CDA-VVD-D ’66-kabinet steeds minder geld aan gemeenten geeft) is het zeker belangrijk om uw opvatting te kennen.

Buurthuis of De Kom?

Wat vind u belangrijker? Dat de buurthuizen blijven bestaan, of dat De Kom een grotere zaal krijgt? 76,5 % van de mensen die langs onze kraam kwamen vindt het behoud van buurthuizen belangrijker, dan een grotere zaal voor het theater.

Stadswachten of Groen en speeltoestellen?

Een lastige keus. Wat is belangrijker? Veel mensen gaven aan beiden te willen, maar ja…..u moest echt kiezen! 53,5 % van de mensen gaf de voorkeur aan het behouden van de stadswachten, 46,5 % acht het groen belangrijker. Recent deed de PvdA in de gemeenteraad het voorstel stadswachten te behouden. Jammer dat u niet mocht stemmen, want in de gemeenteraad kregen we slechts de steun van de VSP en D’66.

Sportvoorzieningen:

84,2 % van de stemmers gaf aan betaalbare sportvoorzieningen in Nieuwegein belangrijk te vinden.

Bezuinigen op groen of meer OZB betalen?

Belasting betalen is niet populair. Maar onze kraambezoekers vinden bezuinigen op groen geen goed idee. Als u moet kiezen tussen het behoud van het groen of meer OZB betalen is maar liefst 64,3 % bereid meer belasting te betalen. Als u daar tenminste het groen in uw omgeving voor behoud.

Bedankt weer voor uw mening. 115 Nieuwegeiners waren bereid om op zaterdag 24 april tussen 1 en 3 in onze kraam de enquete in te vullen. Maar niet alleen dat. Ook over andere onderwerpen kreeg de PvdA weer volop meningen. De gemeenteraadsfractie van de PvdA zal daar haar voordeel mee doen. Dat kunt u volgen via onze website of via deze weblog. Wilt u uw mening ook kwijt? Mail mij dan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk