Update: ‘Aantal Coronabesmettingen (987) fors toegenomen sinds vorige week’

Het Coronavirus lijkt weer op te laaien. Afgelopen week zijn er 987 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Dat is bijna 2 keer zoveel als vorige week. ‘Dit is zorgwekkend’ aldus het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Er zijn 19 patiënten gemeld die voor COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). De afgelopen twee weken zijn in de provincie Utrecht 153 nieuwe besmettingen vastgesteld. Dat is een stuk meer dan eerder. In Nieuwegein zijn twee nieuwe geregistreerde besmettingen bekend.

Het RIVM benadrukt dat de werkelijke aantallen waarschijnlijk hoger liggen. Sinds 1 juni kan iedereen met gezondheidsklachten zich laten testen op het Coronavirus, maar het is aannemelijk dat niet elke patiënt dat doet.

Clusters
Volgens het RIVM zijn er momenteel 96 actieve lokale uitbraken (clusters). Bij zo’n cluster kunnen minstens drie gevallen met elkaar in verband worden gebracht. In Hillegom en Goes zijn grote clusters, maar volgens Timen zijn in Amsterdam en Rotterdam ook een paar groepsuitbraken. Timen: “De trend is overal hetzelfde. Wat meer feesten, wat meer genieten, maar dat betekent ook dat we minder serieus omgaan met de maatregelen.”

Nog geen tweede Coronagolf
De toename wil nog niet zeggen dat de tweede Coronagolf is begonnen, “Maar het is wel een aanwijzing dat we zo niet door moeten gaan, anders wordt de tweede golf eerder werkelijkheid dan we dachten. We verwachten in het najaar een tweede golf, maar hoe groot die wordt hebben we zelf in de hand. We zien de toename gebeuren en we roepen mensen op om zich aan de maatregelen te houden.”

Het is en blijft belangrijk dat mensen zich aan de maatregelen houden over verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen. Afstand houden, handen wassen, niezen en hoesten in de elleboog en het gebruik van papieren zakdoekjes. Dat geldt ook voor het thuisblijven en testen bij de eerste klachten. Zo houden we het nieuwe Coronavirus onder controle.

Heeft je kind klachten die passen bij het Coronavirus? Dan kun je een testafspraak maken via 0800-1202. Kinderen van 0-6 jaar die alleen verkouden zijn, hoeven meestal niet getest te worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren