UniQ heeft een eigen app

Daltonschool UniQ gaat met haar tijd mee. Als eerste openbare basisschool in Nieuwegein heeft de school een eigen app in gebruik genomen, speciaal voor de communicatie met ouders. Geen kwijtgeraakte briefjes meer, geen e-mails meer die verdwaald raken tussen de enorme stroom aan informatie die dagelijks binnenkomt. Voortaan hebben de ouders van UniQ alle informatie letterlijk altijd bij de hand.

Via de app worden de ouders op de hoogte gehouden van het laatste nieuws, wetenswaardigheden en de agenda, maar dat niet alleen. Ook belangrijke documenten kunnen ze via de app gemakkelijk inkijken. Daarnaast is er interactie mogelijk. Geen kwijtgeraakte invulstrookjes meer op UniQ, want ook inschrijven voor bijvoorbeeld ouderhulp gaat voortaan via de app, net als ziekmelden.

In een tijd waarin de meeste mensen hun smartphone altijd binnen handbereik hebben, zorgt de UniQ-app ervoor dat alle informatie over de school eenvoudig toegankelijk is. Ouderbetrokkenheid staat hoog in het vaandel bij de school en een van de belangrijkste voorwaarden daarvoor is transparantie. Met het in gebruik nemen van de app is daarin een grote stap gezet.

De app is op initiatief van UniQ ontwikkeld in samenwerking met Stichting Robijn. In de loop van het schooljaar 2017-2018 gaan ook de andere scholen van Stichting Robijn met de app werken. Zit u niet bij UniQ? Kijk dan eens bij SoftGoza.

De App

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk