Unieke samenwerking GetStarted en WIL

Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) en GetStarted Website & Social Media vonden elkaar in een uniek samenwerkingsproject. (WIL is de uitvoeringsorganisatie op het gebied van werk, inkomensondersteuning en schuldhulpverlening voor de gemeenten Houten, IJsselstein, Lopik, Nieuwegein en Vianen) Sociaal ondernemer Maarten Kasanmoerawi, eigenaar/directeur van GetStarted, trainde acht bijstandsgerechtigden drie maanden lang in Social Media Marketing, met als uiteindelijke doel: het vinden van werk. De resultaten van drie deelnemers zijn zo goed, dat hun interne training met drie maanden is verlengd, om daarna door te kunnen gaan als ZZP-er of betaald in dienst te komen. Volgens Johan van den Dool, accountmanager bij WIL, was de training voor iedereen een boost voor hun zelfvertrouwen en een goede aanvulling op hun werkervaring. In ieder geval hebben zij de kans om werk te vinden vergroot.

Maarten Kasanmoerawi van GetStarted heeft passie voor social media met mensen uit de bijstand, die niet zo makkelijk aan het werk komen. In zijn branche is er voldoende werk, zegt hij en na deze training zijn de deelnemers beter in staat om (een deel van) hun eigen inkomen te genereren. Dat kan zijn door als ZZP-er aan de slag te gaan of door het vinden van een betaalde baan. Ter ondersteuning van dit goede initiatief kwam WIL de ondernemer tegemoet in de scholingskosten van de deelnemers.

Door middel van rollenspellen en gesprekken met klanten van GetStarted leerden de deelnemers veel over marketing & sales, maar ook over zichzelf. Daarnaast deden ze veel technische kennis op van social media. Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter en Google+, alles kwam aan bod. Bovendien leerden de deelnemers samenwerken in teamverband en deden ze weer werkritme op.

Alle deelnemers voelen zich bevoorrecht dat ze aan dit project mochten deelnemen. Niet alleen leerden ze nieuwe toepassingen en het vakjargon, maar ook werken in teamverband en het delen van ervaringen. Deelneemster Chandra ervoer de training als ‘learning on te job’ en vertelt verder enthousiast: “Ik heb nooit eerder zo’n training meegemaakt. Door te leren over social media en internet marketing en het kunnen toepassen van mijn eigen deskundigheid op het gebied van communicatie, ervaar ik deze training als zeer prettig. We waren enthousiaste, gedreven en hardwerkende cursisten. Dat kan ook niet anders met iemand als Maarten in de buurt. Zijn gedrevenheid kan hij zeer goed overbrengen en dat werkt.”

Werkgevers die invulling willen geven aan sociaal ondernemerschap of op zoek zijn naar personeel, kunnen contact opnemen met het Werkgeversservicepunt Lekstroom (onderdeel van WIL) via ikzoekpersoneel@wgsp-lekstroom.nl of (030) 7022 301.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk