Uniek project Mitros maakt Nieuwegein steeds groener

Dinsdag 15 mei jl. heeft woningcorporatie Mitros, samen met Wocozon, een informatiemiddag georganiseerd voor de bewoners in het project Ten Baanstraat e.o.. Werner Schmitz, wijkconsulent bij Mitros: ‘Naast alle energetische maatregelen (van energie label G naar A+) die we in dit project nemen zouden zonnepanelen de kers op de taart zijn. Bewoners betalen 2 euro per paneel per maand aan Mitros en als ze de stroom niet zelf gebruiken leveren ze het aan de energieleverancier. Volgens berekeningen zou dit erg positief uitpakken voor de portemonnee van onze huurders.’

Momenteel krijgen alle logeer- en mutatiewoningen die in het project zitten ook zonnepanelen. De nieuwe huurders kunnen zo gebruik maken van dit aanbod. ‘Helaas worden ze nog niet aangeboden aan al onze huurders maar met deze pilot zijn we wel een stapje dichterbij’ aldus Schmitz.

Momenteel worden de woningen rond de Ten Baanstraat in Jutphaas angepakt. De kozijnen van de huizen worden vervangen en voorzien van dubbelglas en ventilatieroosters. De woningen worden nageïsoleerd bij het dak, de vloer en de gevel. Om te bepalen waar de isolatie in de gevels moet komen, zijn er voorafgaand aan het project warmtefoto’s gemaakt. Daarnaast hebben de woningen straks een beter binnenklimaat door de komst van mechanische ventilatie. Deze zorgt voor schone, gezonde lucht in huis en werkt energiezuinig en kostenbesparend. Aan de buitenkant worden de huizen verder opgeknapt door een schilderbeurt.

One thought on “Uniek project Mitros maakt Nieuwegein steeds groener

  1. Hennie

    Ik vind dit een zeer goede ontwikkeling……alleen het zou de Mitros sieren als het de kosten betalen gezien deze huizen al 35x betaald zijn en de renovatie onder groot onderhoud volgens mij.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren