Uniek cultureel weekeinde in Rijnhuizen

In het weekeinde van 25 en 26 augustus vindt er in de wijk Rijnhuizen van Nieuwegein een kunstzinnig en cultureel evenement plaats. De organisatoren van cultuurevenement ‘Rijnhuizen Buitengewoon 2018’ en ‘Zomerfestival Op het Fort’ hebben hun krachten gebundeld en zetten een rijk gevarieerd programma neer voor bewoners van Nieuwegein en omstreken.

Rijnhuizen is dit laatste weekeinde van de zomervakantie het podium voor kunst, cultuur en muziek, bedoeld voor jong en oud én de toegang is gratis.

Op Fort Jutphaas vindt op zaterdag voor het eerst het ‘Zomerfestival Op het Fort’ plaats. Er valt van alles te beleven: zo is er op verschillende plekken livemuziek, georganiseerd door Akoesticafé. Wijnfort Jutphaas opent het terras en zorgt samen met een aantal ‘foodtrucks’ voor heerlijk eten en drinken. Kunstcollectief Feniks verzorgt verschillende exposities en ook workshops voor kinderen. In de avond vertoont filmtheater ’t Hoogt een openluchtfilm; hiervoor kunt u kaarten kopen.

De eerste editie van Rijnhuizen Buitengewoon, een samenwerkingsverband van Kunstenaars Centrum Nieuwegein, Kunstmarkt en Kunstgein, is op zaterdag en zondag in het park van kasteel Rijnhuizen. Op dit cultuurevenement tonen professionele en amateurkunstenaars uit de regio hun kunstwerken. Er zijn overdekte exposities, een prachtige beeldenroute en demonstraties van kunst in wording. U kunt deelnemen aan een rondleiding door het park en luisteren naar muziek en voordrachten van Nieuwegeinse schrijvers en dichters. Onder leiding van professionele kunstenaars kunt u zelf aan de slag in diverse workshops voor kinderen en volwassenen.

Op 25 en 26 augustus kunt u heerlijk rondstruinen in Rijnhuizen, door het park van het kasteel op het fort: er valt van alles te beleven!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk