Katern

Uitstekende prestatie Matthew Hibbert in Zweden

Matthew Hibbert van zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein is op woensdag 2 maart met TeamNL afgereisd naar Stockholm in Zweden. Hibbert heeft daar deelgenomen aan de Gammacup met deelnemers uit Zweden, Noorwegen, Finland, Bulgarije, Polen en Nederland.

Voor de schoonspringer uit Nieuwegein is 2022 het jaar dat hij zijn debuut maakt in de A-groep. In deze groep springen jongens van 16 t/m 18 jaar. Een sterke groep dus, waarin al veel zware sprongen worden gemaakt.

Matthew liet zaterdag op de 3 meter plank een stabiele serie van vijf sprongen zien bij de gelimiteerde sprongen. Bij de ongelimiteerde sprongen toonde hij zijn nieuwe en moeilijke sprongen, waaronder de 3,5 salto voorwaarts. De start van de sprongen lukte goed, maar de landingen waren nog niet goed genoeg. Met 349 punten werd hij 5de. ‘De plaats was prima, de punten mogen nog hoger’ aldus Hibbert.

Zondag was de 1 meter aan de beurt. Nu lukte het Matthew om alle 10 de sprongen stabiel te maken, waaronder de 2,5 salto binnenwaarts. De moeilijkste sprong van de wedstrijd! Voor een aantal sprongen wist hij zelfs zevens te krijgen van de jury. Hij behaalde 417 punten en werd 2de. Een prachtige prestatie bij je debuut in de A-groep.

Op 19 maart is Matthew te zien in Amersfoort bij een grote clubwedstrijd. Zwemvereniging Aquarijn zal hieraan deelnemen met maar liefst 19 springers van verschillende leeftijden. Eind april reist hij af naar Noorwegen om deel te nemen aan de Bergen Open met TeamNL. Aquarijn zal dan met een clubteam van 6 springers eveneens afreizen naar Noorwegen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren