Katern

Uitslaande brand

Op zondag 10 en in de nacht van zondag 10 op maandag 11 maart heeft brand gewoed in een school.

Rond 12.45 uur kwam een onbekend gebleven wielrenner het politiebureau in Nieuwegein binnen. Hij meldde dat de school naast het politiebureau in de brand stond. De brandweer werd gewaarschuwd en meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse. Aan de Tinnegietersstede zagen zij dat de school inderdaad in de brand stond. Het betrof een uitslaande brand.

De Nachtwachtstede, Tinnegieterstede en de Schakelstede werden afgezet. De brandweer zette drie blusvoertuigen en een ladderwagen in. Door de harde wind werd de brand aangewakkerd. Nog even werd overlegt woningen aan de Tinnegietersstede te ontruimen, maar inmiddels had de brandweer het vuur onder controle en bleek dat niet meer nodig.

Rond 13.55 uur werd het sein `brand meester`gegeven. Echter na tien minuten begon het dak weer te branden. Door de brandweer zijn vervolgens gaten in het dak gemaakt om de weer oplaaiende brand te blussen.

Door de Technische Recherche wordt een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand. Deze is vooralsnog niet bekend. Via de verzekering werd een brandwacht in het pand geplaatst.

Op maandag 11 maart, rond 00.30 uur, zag de brandwacht dat er opnieuw brand was ontstaan. De brandweer en politie werden gewaarschuwd. De aanvankelijk kleine brand veranderde al snel in een grotere brand en door de brandweer werd sein `middelbrand`gegeven. Zij zette vier blusvoertuigen en een hoogwerker in om de brand te bestrijden. Mogelijk dat de tweede brand is ontstaan door nasmeulende resten van de eerste brand. Door de Technische Recherche wordt ook naar de oorzaak van de tweede brand een onderzoek ingesteld. Door de branden liep de school zware brand- rook- en waterschade op.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren