Katern

Uitreiking Minecraft-toernooi in de bibliotheek

Twee weken lang hebben Nieuwegeinse kinderen en jongeren in Minecraft aan de stad van de toekomst gebouwd: een stad van tolerantie en medeleven. Op woensdag 25 november (18.30 – 19.30 voor 6-11-jarigen, 19.30-20.30 voor 12-16-jarigen) is de prijsuitreiking van het Minecraft-toernooi in bibliotheek De tweede verdieping. Iedereen is hierbij welkom. Aanmelden is niet nodig.

Het Utrechtse fablab Rotslab demonstreert tijdens de prijsuitreiking verscheidene technische gadgets en innovaties. Maak een spectaculaire fietstocht door een virtuele wereld met behulp van een 3D-bril. Of bestuur een computerspel of een drone puur met de kracht van gedachten.

Bibliotheek De tweede verdieping houdt twee keer per jaar een Minecraft-toernooi vanuit de gedachte dat educatieve games 21st century skills stimuleren zoals plannen, onderhandelen en het verzinnen van creatieve oplossingen.

De mediacoaches van de bibliotheek geven presentaties over spelen door leren. Wat kunnen kinderen leren door het spelen van Minecraft? En wat zijn andere educatieve games? Meer hierover leest u in het dossier Gamification op de website van de bibliotheek.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk