Uitreiking Cultuurprijs Nieuwegein

De prijsuitreiking van de CultuurPrijs 2002 vindt plaats op vrijdag 4 oktober 2002 in theater De Kom. De avond begint om 20.15 uur en de toegang is gratis. De prijs is dit jaar voor een groepspresentatie, en dat kan een toneel- of dansvoorstelling, een musical of een expositie zijn. Daarmee wordt recht gedaan aan de brede kwaliteit van de Nieuwegeinse amateurkunst. Naast de eer en de publiciteit zijn er drie geldprijzen. Bovendien krijgt de eerste prijswinnaar een bronzen beeldje dat speciaal voor de CultuurPrijs is ontworpen door de kunstenaar Monkith Saaid.

De eervolle vermeldingen worden bekend gemaakt door de wethouder van cultuur Carla Breuer. De prijzen worden uitgereikt door een vertegenwoordiging van de Vereniging voor Industrie en Handel ‘Nieuwegein’. Deze vereniging stelt al jaren de prijzen beschikbaar.

Er is een programma rondom de prijsuitreiking voorbereid dat recht doet aan de breedte en kwaliteit van de amateurkunst in Nieuwegein. Tijdens de avond zullen enkele Nieuwegeinse amateurgezelschappen die hebben meegedaan aan de CultuurPrijs laten zien wat zij in huis hebben. En dat is veel.

Kort voor de prijsuitreiking wordt bekend gemaakt wie dit jaar de genomineerden zijn. Iedereen wordt nu alvast uitgenodigd om tijdens de prijsuitreiking van 4 oktober aanwezig te zijn. Vorig jaar is de Cultuurprijs wegens te weinig aanmeldingen afgelast. Dit jaar zijn er wel voldoende aanmeldingen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk