Uitgaan of toch thuisblijven

Er is tegenwoordig zoveel te doen op tv en internet dat je zou vergeten je huis uit te gaan. Jammer, want op veel plaatsen ben je welkom. Zo organiseerde de gemeenteraad naar aanleiding van aanhoudende klachten dat er niets te doen is voor jongeren een ontmoeting met jongeren over uitgaan in Nieuwegein.
Onze columnist Rene Verbrugge: ‘Het werd een teleurstellende sessie, want op 6 april kwamen er geen jongeren opdagen. Hoe is dit debacle (een ‘nontmoeting’) zo gekomen en wat leert het ons? Is het een leermoment? In elk geval heeft de gemeenteraad niet begrepen dat veel communicatie tegenwoordig via internet loopt, vooral omdat je dan je huis niet uit hoeft. En een zekere afstand en anonimiteit bevorderen de communicatie juist. Bovendien heb je meer grip op het verloop en sta jij altijd in het middelpunt. Ik vraag mij ook af of de raad met eventuele uitkomsten iets kon of wilde beginnen. Want geld steken in uitgaan kan en wil de gemeente niet en de gemeente kan ook geen ruimte claimen.’ Klik hier om naar zijn column te gaan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren