Katern

Tweetal uit Nieuwegein naar WK Singles in Qatar

Tweetal uit Nieuwegein naar WK Singles in Qatar

De oliestaat heeft niet alleen het WK voetbal 2022 binnen gehaald, begin december worden in Doha de Wereldkampioenschappen bowlen georganiseerd. Nederland is met twee troeven aanwezig tijdens dit WK voor individuen, beiden zijn afkomstig uit Nieuwegein.

Na de eerste editie in 2012 wordt het WK Singles nu voor de tweede keer georganiseerd. Iedere federatie kan twee heren en twee dames uitzenden. De Nederlandse Bowling Federatie heeft al beleid dat de beste spelers van het afgelopen EK uitgezonden kunnen worden. In verband met blessures en andere evenementen nemen er dit jaar één heer en één dame deel.

De 28-jarige Mark Jacobs kent een fantastisch kalenderjaar dat hij op het hoogste podium gaat afsluiten. In augustus won Jacobs brons op het EK, eerder al won hij het NK en kreeg hij de titel ‘Bowler van het Jaar’. Ook speelde hij in oktober het EK voor nationale kampioenen. Hier werd Jacobs tiende en dat maakt dat de honger naar succes nog steeds aanwezig is. Vanaf 2 december gaat Jacobs kijken wat hij waard is op het hoogste niveau.

Zijn stadsgenote heet Ghislaine Stigter – Van der Tol. Zij is 30 jaar en kent een geweldige start van het seizoen. Zo wist zij in september Chandra Open te winnen, een toernooi dat deel uitmaakt van de prestigieuze Europese Tour, en begin november schreef zij Sopia Open op haar naam. Titels die samen goed zijn voor ruim 10.000 euro aan prijzengeld. Tijdens het EK dames in Wenen eerder dit jaar kwam Stigter – Van der Tol net te kort voor het Masters Event, een stap die ze nu tussen de wereldtop wel hoopt te kunnen zetten.

De selectie, met coach en voormalig wereldkampioen Michael Sassen, vertrekt donderdag 1 december naar Doha. 3 december is de officiële opening, waarna het toernooi op 4 december van start gaat. Na drie series gaat de top 32 door. Vrijdag 9 december spelen de beste 8 heren en 8 dames om de medailles en het prijzengeld van max. 8.000 dollar.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk