Tweeklank en Kinderboekenweek

Van 2 t/m 17 oktober heeft de basisschool De Tweeklank, als taal/media school, zich bezig gehouden met de Kinderboekenweek. Dit jaar stond het thema sport en spel centraal. Op 2 oktober werd dit sportief geopend door het sportjournaal van De Tweeklank. Er was een tennis-, box- en zwemwedstrijd. De kinderen zongen het lied ‘klaar voor de start’ van kinderen voor kinderen. Ook hielden de leerlingen een sponsorloop waarbij de kinderen heel veel rondjes hebben gelopen om geld op te halen voor de leeskamer in het nieuwe schoolgebouw.

Tijdens de lessen hebben de kinderen gewerkt aan een prachtige tekening of sportief verhaal. Automatisch doen de kinderen mee aan de jaarlijkse strijd voor een gouden of zilveren penseel en griffel. De jury heeft vier winnaars gekozen. Tom uit groep 6 won de gouden penseel, Senna uit groep 5 de zilveren penseel, Simon uit groep 4 de gouden griffel en Mei Mei uit groep 8 de zilveren griffel.

Als afsluiting zal er donderdag 17 oktober van 17.30-19.00 uur een afsluitavond zijn waar er in de klassen gekeken kan worden naar een mediaproduct, spelletjes gespeeld kunnen worden en in het sportcafé een sportdrankje genuttigd kan worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk