Tweede Zevenstar Bier Brouw wedstrijd

Op dinsdag 22 september wordt om 20.00 uur in Partycentrum de Lantaern, Utrechtsestraatweg 4 in Nieuwegein de winnaar bekend gemaakt van de tweede Zevenstar Bier Brouw wedstrijd. Na het succes van de eerste wedstrijd werd deze wedstrijd georganiseerd. Deze zomer hebben de amateurbrouwers uit Nieuwegein hun wedstrijd bier gebrouwen.

Op zaterdag 29 augustus leverden de deelnemers aan 2e Zevenstar bier brouw wedstrijd hun zelf gebrouwen donker zwaar bier (gelijkend op Quadruppel) in bij de leden van het Zevenstar Bier Collectief in hun onderkomen Partycentrum de Lantaern in Nieuwegein.

Vervolgens werd op 12 september in dit centrum het ingeleverde bier gekeurd door leden van het Bier Keurmeesters Gilde. Op zich is zo’n keuring een erg serieuze zaak. Er komt veel kijken, hoe helder is het bier, heeft het een goede reuk en waar ruikt het naar en wat heel belangrijk is , hoe smaakt het, lijkt het op Quadruppel, ). In de ochtend en gedeeltelijk in de middag werden alle ingeleverde bieren geproefd. Zo ontstond er, naar aan leiding van de verkregen punten, een top drie bieren.

Na een korte pauze werden deze drie bieren opnieuw gekeurd. Welk bier toen de meeste punten kreeg werd bestempeld tot het beste bier van de wedstrijd. Ook werd nog gekeken of het recept (gemaakt voor gemiddeld 30 liter) omgeschreven kon worden naar een recept voor 1000 liter.

22 september is het dus zover de winnaar wordt bekend gemaakt en Zevenstar heeft dan eind oktober naast Zevenstar Blond ook een zevenstar donker zwaar bier. Hoe dit gaat heten, hoort u op 22 september. U bent van harte welkom om bij deze bekendmaking aanwezig te zijn in Partycentrum de Lantaern.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren