Tweede rollator APK een groot succes

Vrijdag 22 juli j.l. vond voor de tweede keer een rollator APK plaats in Nieuwegein. De APK keuring is een initiatief van Dorpshuis Fort Vreeswijk, AHN, Buurtzorg, Repair Café, Fysiotherapie Wammes en huisartspraktijk Vreeswijk. Omdat Fort Vreeswijk grondig wordt verbouwd vond de keuring deze keer plaats op het schoolplein van de Willem Alexanderschool aan de Julianaweg. Het plein was ingericht met een plek voor reparatie en inspectie, een oefencircuit en wat gezellige zitjes voor de koffie en thee.

Tijdens de APK wer20160726_apkkeuringrollatorgrootden meerdere rollators door de keurmeester van het Repair Café technisch geïnspecteerd en kregen zij gelijk een servicebeurt zodat klachten als piepende remmen of aanlopende wielen direct verholpen werden.

Advies en instructie over het juiste gebruik van de rollator werd verzorgd door Fysiotherapeut Wammes en een wijkverpleegkundige van Buurtzorg. Voor het makkelijker nemen van hindernissen werd, onder toeziend oog, gelopen op een oefencircuit met o.a. een ‘stoep’ en een helling waarop een schuin oplopend of aflopend vlak op straat werd nagebootst. Met een goede instructie over de juiste houding achter de rollator kunnen valpartijen en lichamelijke klachten worden voorkomen. Na afloop werd er gezellig nog wat nagepraat onder het genot van een drankje.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk