Tweede PLOFparade vindt plaats op zondagmiddag 29 augustus 2021

Zondagmiddag 29 augustus van 13.00 uur tot 17.00 uur wordt voor de tweede keer de PLOFparade gehouden. Dit jaar is het festijn in een nieuw jasje gestoken. Wethouder Ellie Eggengoor zal om 12.30 uur het startsein geven op Fort de Batterijen aan de Overeindseweg. Daarna gaan de mobiele camperbussen met artiesten op weg naar de feestlocaties langs de route van de PLOFparade. (zie kaartje hieronder)

“Ik ben heel blij dat de Plofparade dit jaar weer door kan gaan. Met deze aanpak kan iedereen corona-proof meedoen aan dit festijn en genieten van alle mooie plekjes die Nieuwegein te bieden heeft”, aldus de wethouder.

De PLOFparade zal dit jaar niet alleen langs historische parels van Nieuwegein lopen, maar ook de horecaondernemers zijn er bij betrokken. Zo fiets of wandel je langs verschillende monumenten en plof je tijdens je tocht neer op een van de heerlijke terrassen die Nieuwegein rijk is. Intussen kan het mobiele entertainment ieder moment opduiken voor feestelijk vermaak.

Beleef je eigen stad als nooit tevoren!
De PLOFparade is op zondag 29 augustus tussen 13.00 uur en 17.00 uur gratis te wandelen of te fietsen. Je kan zelf beslissen waar je de route wilt starten want de route heeft geen vast begin- of eindpunt. De route leidt langs horecagelegenheden in onder meer Jutphaas, Vreeswijk, Muntplein en Cityplaza, dus neem plaats bij je favoriete tentje of terras. Het mobiele entertainment beweegt zich deze middag over de gehele route en komt langs diverse terrassen om jullie te verrassen.

Ook historische gebouwen zoals de PLOFsluis en Fort de Batterijen staan op de route en maken zich klaar om je te imponeren. Voor de kinderen is er een speurtocht beschikbaar, met een presentje als alle stempels verzameld zijn.

De route

One thought on “Tweede PLOFparade vindt plaats op zondagmiddag 29 augustus 2021

  1. Sjaak

    Waarkan je de route vinden?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk