Tweede fase bodemsanering Klipterrein

Eind februari start, als voorbereiding voor de nieuwbouw, de tweede fase van de bodemsanering van het (voormalige) Klipterrein aan de Wierselaan 133 en omstreken. Dat is het nu enige jaren braakliggende terrein achter de woningen Wierselaan 135 t/m 141. In 1998 is het noordelijke deel van dit terrein gesaneerd (eerste fase). De tweede fase betreft het zuidelijke deel (tot aan de passantenhaven). De werkzaamheden duren ongeveer 8 weken, tot eind april.

De werkzaamheden bestaan uit het ontgraven en het afvoeren van de verontreinigde grond. De grond is hoofdzakelijk verontreinigd met minerale olie en zware metalen zoals lood, koper en zink. De huidige bovengrond is over het algemeen weinig tot niet verontreinigd. Er is dan ook geen sprake van gevaar voor de volksgezondheid. Een deel van de licht tot matig verontreinigde grond zal voor controle op het terrein in een tijdelijk depot worden opgeslagen. Afhankelijk van de onderzoeksresultaten wordt de bestemming van de grond bepaald, waarbij de licht verontreinigde grond op de locatie kan worden hergebruikt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren