Tweede AkoestiCafé op 8 maart aanstaande

Het nieuwe AkoestiCafé heeft een succesvolle eerste avond achter de rug. In een goedgevuld café werden de bezoekers verrast met drie ijzersterke optredens. “Voor een eerste keer hadden we het niet mooier kunnen hebben”, zegt een tevreden organisator Martin Koot. “Alles klopte: veel en fijn publiek, geweldige optredens en een supergezellige sfeer. We hopen de toon verder te zetten met onze tweede editie.”

Het tweede AkoestiCafé is op woensdagavond 8 maart. Opener van de avond is singer-songwriter Amado, die maar liefst 165 optredens in twee jaar op zijn naam zette. In 2015 verscheen zijn CD ‘Falling from the sky’: intieme liedjes teruggebracht tot de kern, met een glansrol voor zijn dromerige stemgeluid. In zijn muziek zijn invloeden te ontdekken van zowel Oasis en Elliot Smith.

Daarna is het podium voor de volks- en dansmuziek van Tork’est. Dit gezelschap is dik dertig jaar geleden ontstaan als begeleidingsorkest van een volksdansgroep. Die laatste is allang ter ziele, maar de muzikanten van Tork’est weten van geen ophouden. En gelukkig maar. Met een bont instrumentarium brengen ze feestmuziek uit alle windstreken tot leven.

De afsluiter van de avond is aan Nederpoppers Vrienden van straks (foto). Met akoestische bas en gitaren, mandoline, mondharmonica, accordeon en cajon staan deze ervaren muzikanten garant voor aanstekelijke liedjes en veel speelplezier. In april 2015 verscheen hun EP ‘Wit Paard’. Een jaar later kwam hun CD ‘Tatoe’ uit, welke perfect laat horen wat deze groep muzikale vrienden zo goed maakt.

Het AkoestiCafé is elke tweede woensdag van de maand. De toegang is gratis. De deur opent om 20.00 uur, de eerste act start een half uur later. Het adres is ‘De Partner’ aan de Nedereindseweg 401a (hoek met de Batauweg).

Nederpoppers Vrienden van straks

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk