Tweede aanhouding in serie overvallen

In het onderzoek naar de serie overvallen vorig jaar op pizzakoeriers in Nieuwegein is op dinsdag 23 april een 19-jarige man uit Lelystad gearresteerd. De man meldde zich dinsdagochtend op het politiebureau in Lelystad, waarop hij werd aangehouden.

Het was de Lelystedeling ter ore gekomen, dat de politie onderzoek naar hem deed. Kennelijk besloot hij zichzelf daarom te melden. De politie kwam de man uit Lelystad op het spoor na binnengekomen informatie. Hij heeft volgens politie en Justitie een belangrijke rol gespeeld in de reeks overvallen. Aan de zes in januari en april 2012 gepleegde overvallen werd in de uitzending van het opsporingsprogramma bureau Hengeveld van woensdag 27 maart aandacht besteed. Daarnaast deelden agenten voor en na de uitzending van bureau Hengeveld flyers uit onder de jeugd in Nieuwegein.

De 19-jarige man zit vast en wordt ten behoeve van het onderzoek in verzekering gesteld. Het onderzoek naar de serie overvallen gaat door en de politie sluit meer aanhoudingen niet uit. Daarnaast wil de politie uw informatie, hoe gering die misschien is, nog steeds graag ontvangen. Uw informatie kunt u doorgeven via het bureau Nieuwegein, telefoon 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem telefoonnummer 0800-7000.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk