Twee weken gratis reizen ter compensatie van tram ellende SUNIJ-lijn

Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht vinden twee weken lang genoeg om de inwoners van Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein (SUNIJ) te compenseren voor de vertraging van de vernieuwing van de SUNIJ-tramlijn. Het heeft meer dan vijf maanden langer geduurd dan gepland dat de inwoners met de vernieuwde tram van Utrecht naar Nieuwegein konden reizen. Gedurende die periode waren zij aangewezen op vervangend vervoer.

De inwoners van IJsselstein moeten nog steeds wachten, voordat zij met de vernieuwde tramlijn vanuit hun woonplaats mogen reizen. Als alles goed verloopt kunnen zij eind februari gebruik maken van de nieuwe tram. Tot dan moeten zij nog steeds gebruik maken van vervangend vervoer en zijn ze meer tijd kwijt om op hun bestemming te komen.

In een motie, die ingezonden wordt door de Partij voor de Dieren en Lijst Bittich (voormalig DENK) pleiten beide partijen iets meer te doen voor de gedupeerde reizigers als er voor de tweede keer geld overblijft. Eerder had de provincie Utrecht al 20 miljoen extra krediet verstrekt. Daar blijft nu 14,5 miljoen van over, waarvan 1,2 miljoen gereserveerd wordt voor verdere tegenvallers.

De Partij voor de Dieren en Lijst Bittich willen dat de provincie meer doet voor de gedupeerden. In plaats van twee weken denken zij aan aanvullende compensatie, naast de twee weken die de provincie voorstelt. Hoe de provincie het extraatje gaat inzetten, willen de partijen overlaten aan de provincie. Dat zou bijvoorbeeld extra weken gratis reizen kunnen zijn of een korting voor abonnementshouders, afhankelijk van hoeveel geld overblijft.

Statenlid Willem van der Steeg van de Partij voor de Dieren: “Twee weken gratis reizen vinden wij het minimale wat je voor de reiziger zou kunnen doen. Zeker als je in acht neemt dat er ongeveer 5 maanden overlast is geweest. Dat het zo lang duurde, komt mede door een onjuiste vergunningaanvraag van de provincie zelf. Die vertraging had dus voorkomen kunnen worden. Daarom vragen wij iets extra’s van de gedeputeerde, omdat het ook goede promotie kan zijn om mensen straks weer van het openbaar vervoer gebruik te laten maken.”

De provincie heeft in het voorstel 300.000 euro uitgetrokken om de inwoners te compenseren. Het vrij reizen zal worden ingevoerd na de Coronacrisis, zodat iedereen maximaal gebruik kan maken van het kadootje van de provincie Utrecht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!